maandag 13 januari 2014

Knapperige kokosmakronen

Zoals beloofd op de Facebookpagina (klik hier), hier het volgende recept: Knapperige kokosmakronen. Hiervoor heb je slechts drie ingrediënten nodig: eiwit, kokosrasp en wat honing. Net zoals het chocoladerecept van eerder, is ook dit recept in een fluitje van een cent gepiept en is het ook nog eens erg lekker!

Wat heb je nodig? (ongeveer 6 makronen)
- 1 eiwit
- 75 gram kokosrasp
- 30 gram honing (of een andere zoetstof)

Optioneel
- Eetpapier
- Chocolade

Hoe ga je te werk?
1. Breek als eerst het ei in tweeën en zorg hierbij dat je het eiwit van het eigeel scheidt. In dit recept zullen we alleen gebruik maken van het eiwit. Klop vervolgens het eiwit los met een vorkje, garde of mixer totdat het gaat schuimen en voeg halverwege de honing aan het eiwit toe.













2. Voeg nu de kokosrasp toe en roer het nog een keertje door, zodat de kokos mooi verdeeld is door het mengsel. Nadat je klaar bent met roeren, zet je het mengsel 30 minuutjes in de koelkast, zodat het mengsel verder opstijft.

3. Tijd om het beslag uit de koelkast te halen! Maak met behulp van twee lepels wat hoopjes en maak ze mooi rond. Om ze nog mooier te maken, kun je ze een beetje aandrukken. Als je al het beslag hebt verdeeld, zet je de kokosmakronen 15 à 18 minuten in de oven (180 graden). Nu is het even afwachten.. Als je kleine makronen maakt, kijk dan na 12 minuten of ze niet verbranden.













Als kers op de taart kun je ze eventueel nog versieren met wat chocolade of een eetpapiertje onderop. Doe de chocolade erop als je ze uit de oven hebt gehaald.












Een makkelijk, maar tóch lekker recept! Tot de volgende keer en veel bak- en eetplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten