donderdag 2 januari 2014

Glutenvrije bananen havermout pannenkoekjes

Hopelijk heb je een leuke jaarwisseling gehad en ben je klaar voor een nieuw jaar vol met nieuwe kansen. Vandaag laat ik je zien hoe je (bananen) havermout pannenkoekjes maakt. Ben je brood ook even zat? En wil je wel eens wat anders eten dan een boterham met kaas of hagelslag? Dan is dit misschien wel een leuk recept om te proberen. Het is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond èn glutenvrij! Drie vliegen in één klap dus. Dit pannenkoekje helpt je om een groot deel van de dag door te komen want het vult erg goed. Ga je voor de glutenvrije variant, zorg er dan voor dat je glutenvrije havermout gebruikt. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het pannenkoekje wordt, heb dus even geduld met het gebruiken van de bananen, want het is zeker het wachten waard!

Benodigdheden voor één pannenkoekje
- Een halve (rijpe) banaan
- 1 ei
- 1 grote eetlepel havermout

Optioneel
- Snufje kaneel naar smaak
- Kokos naar smaak
- Rozijnen
- Halve eetlepel lijnzaad














Hoe ga je te werk?
1. Breek als eerst het ei in een kopje en klop het ei los met een vorkje.














2. Voeg vervolgens een grote eetlepel havermout toe en roer het tot één geheel.










3. Nadat je het tot één geheel hebt geroerd, snijd je de banaan in plakjes en voeg je dit, plus de kaneel, kokos en het lijnzaad, toe aan het mengsel en roer je het nogmaals door elkaar.













4. Niets vergeten? Pak de pan er maar snel bij dan. Doe een beetje olie in de pan en wacht tot hij warm genoeg is. Verspreid vervolgens het beslag en wacht ongeveer 2 à 3 minuutjes. Draai het pannenkoekje zodat de andere kant ook mooi bruin wordt.










In een mum van tijd heb je een heerlijk pannenkoekje boordevol gezonde ingrediënten en voedingsstoffen.










Bon appétit!

Zelf heb ik bananen pannenkoekjes gemaakt, maar je kunt de banaan natuurlijk ook vervangen door kaas, tomaat en Italiaanse kruiden bijvoorbeeld, dan krijg je een hartige pannenkoek. Haal je creativiteit uit de kast en verzin de gekste en lekkerste combinaties.

1 opmerking:

  1. Lekker die pannenkoekjes! Ik eet ze hier in Zuid-Afrika regelmatig voor de lunch, lekker met banaan, rozijnen en kaneel

    BeantwoordenVerwijderen