maandag 20 januari 2014

Smeuïge scrambled eggs

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wie kent de uitdrukking: 'Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar', nou niet? Vanochtend had ik wat extra tijd en besloot ik om de dag te beginnen met scrambled eggs. Scrambled eggs zijn erg gemakkelijk te bereiden en zorgen ervoor dat je er de komende paar uur weer tegenaan kan, want het vult erg goed.

Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 4 eetlepels melk of room
- Snufje peper en zout
- Boter of (olijf)olie om in de pan te doen

Optioneel
- Kruiden (Oregano, tijm etc..)
- Spek
- Uitjes en tomaat
- Kaas

Hoe ga je te werk?
1. Breek als eerst de twee eieren in een kopje en klop deze zachtjes los met een vorkje.

2. Nu voeg je de vier eetlepels melk of room toe en roer je dit door de eieren heen. Vervolgens voeg je er naar smaak wat peper en zout aan toe. Als je het lekker vindt, kun je nu ook de spekjes, uitjes, kruiden en tomaat toevoegen.
















3. Tijd om de pan op het vuur te zetten en het mengsel in de pan te gieten. Mocht je van kaas houden, dan kun je dit nu ook toevoegen.

4. Laat het mengsel niet te lang stilliggen, maar roer het af en toe door met een spatel of pollepel.



















5. Na een paar minuutjes zijn je scrambled eggs klaar en kun je lekker gaan genieten van een heerlijk geklutst eitje. Rooster een sneetje (spelt)brood en doe je scrambled eggs erop.























Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten